Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2018 08:12 - Грип или настинка? Това са най-честите грипни симптоми при деца
Автор: krasimir88 Категория: Други   
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2018 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Най-честите симптоми на грип са треска (макар и не винаги), кашлица, възпалено гърло, хрема или запушен нос, болки в мускулите или тялото, главоболия, умора, според CDC. Допълнителни симптоми като повръщане и диария се срещат по-често при деца, отколкото при възрастни.
  • imageНяма лек за грипа, но лекарите препоръчват ваксинация, течности, почивка или редуциране на температурата и много TLC.
  • Ако детето ви е болно с висока температура, обадете се на Вашия лекар, за да го видите възможно най-скоро.
  • Докато има много неща за родителите през зимата - плюшени шалове, горещи палта- това време на годината също идва с някои други проблеми: хрема, кашлица и задръствания. Това е завръщането на грипния сезон, което според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) се случва между ноември и март.
Кои са най-честити оплаквания при деца   CDC отбелязва, че това са най-честите симптоми на грипа: треска (макар и не винаги), кашлица, възпалено гърло, хрема или запушен нос, болки в мускулите или тялото, главоболия, умора и понякога повръщане и диария. се срещат по-често при деца, отколкото при възрастни.

image
Много от тези  саприпокриващи се грипми симптоми, но те се случват по различен начин. "Настинките започват винаги посетепенно", пише д-р Джули Кардос и д-р Налин Лай. "Понякога по време на настинка получавате треска в продължение на няколко дни. Понякога дори се губи гласа .Обикновено децата  се чувстват достатъчно добре, и няма проблем дори да си играят. Средната дължина на настинката, е 7 до 10 дни, понякога това отнема две седмици или повече, за да може носната конгестия да се излекува.

Най-добрите неща, които трябва да направите: Измийте ръцете и ваксина
image
Разбира се, най-доброто нещо е превенция и да не допуснете грип. "Най-добрата защита е добрата хигиена, така че насърчаването на доброто миене на ръце е супер важно", казва д-р Фридман.   Получаването на грипна ваксина също е критична стъпка, препоръчана от CDC и AAP. CDC за съжаление съобщава, че от 179 деца, със смъртни случаи, свързани с грип миналата година, около 80% не са получили ваксина срещу грип.  

Употребата на билки и чай, е много, много важно особенно за деца.
image

През зимните месеци, е добре превантивно да давате чай на децата си.



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krasimir88
Категория: Други
Прочетен: 11881
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031