Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2018 12:57 - Веган Диета: видове и ползи за здравето
Автор: krasimir88 Категория: Други   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
0



 Навсякъде по света хората използват тази диета, но все още има голямо объркване относно това, какво включва, какви ограничения са свързани и дали в крайна сметка това е здравословен избор за вашето тяло или не. Сайтът Bilkabg.com ни дава полезни съвети на тази тема.

Какво е веганска диета?
Веган диета е основно вегетарианска диета, която върви няколко крачки по-нататък, за да елиминира всички продукти, които са получени от животни. Както и при вегетарианците, веганите се въздържат да ядат месо, риба или домашни птици, но също така премахват яйцата, меда и млечните продукти от диетата си.
Като избор на начин на живот, веганите също така избягват продукти като кожа, вълна, козина, коприна и други продукти (козметични, търговски и др.), Които произлизат от животни. Някои хора приемат веганизма за кратък период от време, поради здравословни или морални причини, докато други го правят избор за цял живот. Популярността му постоянно се увеличава през последните 20 години.

Ползи за здравето от това, че сте вегани
image
Здравословното предимство на живот във вегетарианска диета включва намалена алергична чувствителност, подобрена имунна функция, намален риск от диабет, по-добро сърдечно здраве, по-нисък риск от рак, по-силни кости, по-малко токсичност и по-редовни движения на червата.   Тези ползи до голяма степен се дължат на намаляването на преработените храни и по-добре балансираните нива на протеини, фибри и мазнини. Чрез увеличаване на приема на антиоксиданти от плодове и зеленчуци, както и здравословни мазнини от ядки, боб и зърнени храни, положителните ефекти върху здравето на вегетарианска диета са неоспорими.   Видове веганска диета
От гледна точка на разнообразието във веганската диета, най-популярните стратегии са 80/10/10 метода, набляга се се на зеленчуци.   80/10/10
Тази диета, включваща много плодове, придобиване на почти 80% от дневните си калории от въглехидрати, както и 10% от белтъчините и 10% от мазнините.    Сурова диета
  Тази диета включва яденето на почти цялата храна сурова или нагряването на много ниски нива. Най-често срещаните храни в тази диета са сурови зеленчуци, ядки, плодове.

Храни, които веганите се избягват
При избора на веганска диета хората активно избягват храни, получени от животни, като месо, птици, морски дарове, яйца, сирене, кисело мляко, мляко, мед и желатин. Съществуват обаче и други продукти и съставки, които са получени от животни, които също ще се избягват от сериозните вегани, като добавки от омега-3, добавки от витамин D3, някои бонбони, бира, вина и продукти от хляб (използващи птици) който е бил пържен в животинска мазнина, включва животински ензими.


Тагове:   диета,   веган,   веган диета,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krasimir88
Категория: Други
Прочетен: 11899
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930